Paardensport

Voor goede verzorging en prestaties, vooral in de wintermaanden, besluiten paarden- en manegehouders vaak een straler aan te schaffen om de leefomgeving te verbeteren. De verschillende Gastrion stralers kunnen zowel in de gehele ruimte of in een enkele stal worden geplaatst om de gewenste omgevingstemperatuur te behalen.

  Voordelen

  • Verschillende stralers voor verschillende toepassingen
  • Hoogte verstelbaar
  • RVS
  • IP65/67 waterproof
  • Elektrische stralers optioneel met dimmer, afstandsbediening en bluetooth
  • Lage en hoge capaciteit

In de paardensport wordt verwarming meestal op twee manieren toegepast. In een enkele paardenstal of in de hele ruimte waarin zich meerdere stallen bevinden. Beide manieren vragen om een andere soort verwarming. Voor beide toepassingen heeft Gastrion een oplossing.

Voor de verwarming van gehele ruimtes met hierin meerdere stallen worden meestal de grote capaciteit stralers toegepast. Deze worden vervolgens boven in de ruimte, hangend of dichtbij het plafond bevestigd. Afhankelijk van de afmetingen van de ruimte worden enkele stralers geïnstalleerd die vervolgens meerdere stallen verwarmen.

Ook is het mogelijk om een stal specifieke oplossing te installeren. Dit betekend één enkele straler voor één enkele stal. Dit kan op twee manieren gedaan worden. Zoals te zien in de afbeelding is het mogelijk om de straler te bevestigen aan de gevel zodat deze vanuit een hoek de stal verwarmt. Ook is het mogelijk deze vanuit boven te laten komen. Hierbij hangt de straler boven de stal waardoor deze in hoogte verstelbaar is. Mocht er in de stal een veulen of andere klein dier staan, dan kan de capaciteit van de straler worden aangepast. Bijvoorbeeld door met een mindere capaciteit alsnog de gewenste temperatuur wordt behaald.

In tegenstelling tot het verwarmen van de gehele ruimte wordt er bij stalverwarming een aanzienlijk lagere capaciteit gebruikt. De elektrische stralers en de lage capaciteit gasstralers zullen in vele gevallen al voldoende zijn voor het verwarmen van een enkele stal.

Heeft u vragen over een van onze producten, een bepaalde toepassing of wilt u een offerte aanvragen, neem dan gerust contact met ons op via het contact– of offerteformulier.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan