Verwarming informatie

‘As close to nature as heating can be’
 
Zoals bekend is de zon een grote bron voor warmte en comfort. De zon geeft net dat extra beetje warmte ook al is de temperatuur net niet warm genoeg. Bij gebrek aan zon en warmte zijn er andere alternatieven. Verwarming door middel van gas of elektrische stralers is een ideale manier om warmte te creëren als de zon dit zelf niet doet. De Gastrion infrared heaters zijn gebaseerd op radiatie en zorgen hierdoor voor een warmte effect zoals de zon dit ook doet. Een Gastion infrared straler is hierdoor bijna zoals het zitten onder de zon, as close to nature as heating can be.

In het algemeen zijn er drie manieren om warmte te transporteren:

  • Conductie is het transporteren van warmte door middel van geleiding. Geleiding van warmte door middel van metaal is hier een goed voorbeeld van.
  • Convectie is het transporteren van warmte door het verplaatsen van een stof (water, lucht, etc.)
  • Radiatie is het verplaatsen van warmte door middel van straling. Bij radiatie is de warmte direct afkomstig van de bron. Een goed voorbeeld hiervan is de zon.

In de praktijk komen bijna alle drie principes voor bij verwarmingssystemen, maar er zijn grote verschillen in de mate waarop deze voorkomen in de systemen. Voor Gastrion is verwarming via radiatie de eerste prioriteit.

Conductie, Convectie en Radiatie
Van alle drie verwarmingsprincipes wordt conductie het minst gebruikt voor het verwarmen van mens of dier. Conductie wordt meestal gebruikt voor het verplaatsen van warmte op korte afstanden. Om een object te verwarmen door middel van conductie zou deze direct in aanraking moeten staan met de bron.

Convectie en radiatie worden echter vaker gebruikt voor verwarming voor mensen of dieren. Convectie is verwarming door middel van het verplaatsen van warme lucht of vloeistof naar een koudere omgevingen. Een voorbeeld van convectie een hete luchtkanon. Door het verplaatsen van hete lucht wordt een bepaald object over organisme verwarmt. Het nadeel aan convectie met een luchtkanon is dat deze niet alleen het bepaalde object verwarmd maar ook de gehele omgeving. Er is geen focuspunt van verwarming. Ook stijgt warme lucht altijd op dus objecten verwarmen die laag of in een open ruimte staan kost meer energie. Andere vormen van verwarming die grotendeels gebaseerd zijn op convectie zijn radiatoren en vloerverwarming.

Met radiatie is gericht verwarmen van bepaalde objecten makkelijker, omdat de warmte van de bron op het object wordt gestraald. De Gastrion Infrared Radiant Heaters zijn ontworpen om zoveel mogelijk output naar benden te stralen om een bepaalde object te verwarmen.

  1. Directe infraroodwarmte van stralers naar de vloer.
  2. Horizontale warmtegeleiding in de vloer.
  3. Indirecte stralingswarmte en convectie omhoog van de verwarmde vloer.
  4. Indirecte stralingswarmte en convectiestroom naar beneden van het plafond.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan