Infraroodstraler

Verwarmen met infraroodstralers

De zon is een ontzettend belangrijke warmtebron. Maar het is helaas niet mogelijk om hier altijd gebruik van te maken. Daarom zijn er alternatieven om dezelfde warmte en comfort te ervaren. Dit is waar infraroodstralers in beeld komen als uitstekende vervanging. Verwarmen met infrarood betekent verwarmen door middel van niet schadelijke infrarode warmtestraling. De warmte van infraroodstraling voelt u dan ook meteen, net als de warmte van de zon. De infraroodstralers van Gastrion zijn gebaseerd op radiatie en zorgen ervoor dat het voelt alsof u toch onder de heerlijke zon zit – as close to nature as heating can be.

Ons aanbod aan infraroodverwarming

Bij Gastrion hebben wij een aanbod van zowel elektrische infraroodstralers als gasstralers. Deze zijn geschikt voor onder meer (horeca)terrassen, pluimveegebouwen, industrie en in tuinen. Denk bijvoorbeeld eens aan de wat koudere periodes waarin u ook graag comfortabel uw terras benut. Een infraroodstraler neemt geen ruimte in beslag, zo blijft er alle ruimte voor de doorloop. Daarnaast zijn deze ook makkelijk te plaatsen. Ook het verwarmen van stallen, gebouwen, tuinen of magazijnen is mogelijk met onze stralers.

Wanneer u vragen heeft over onze stralers, bijbehorende producten of de mogelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag in uw keuze.

Elektrische verwarming

Wij bieden verschillende soorten elektrische infraroodstralers die onder meer geschikt zijn voor (horeca)terrassen, pluimveegebouwen, paardenstallen en in (achter)tuinen. Ons aanbod bestaat uit:

 • 005G-series
 • HR001-series
 • Bijbehorende producten

Al onze elektrische stralers zijn IP65/67 waterproof waardoor ze uiterst lang eveneens binnen als buitenshuis gebruikt kunnen worden.

Wanneer u een straler uitzoekt, is het allereerst belangrijk om vast te stellen wat de benodigde capaciteit is. Lees hier meer over de juiste capaciteit en andere elementen van de elektrische stralers.

Gas verwarming

Naast elektrische infraroodstralers hebben wij ook een aanbod van verschillende gasstralers. Het grote verschil met de elektrische stralers is het feit dat de gasstralers een veel grotere capaciteit hebben. De stijl en het gemakkelijke gebruik worden verruild voor efficiëntie en vermogen. Dit hoge vermogen maakt dat deze soort stralers vaak worden toegepast voor de grotere ruimtes en oppervlaktes. Denk hierbij aan de transportsector (loadingdocks en magazijnen), de bewerkingsindustrie en de agromarkt.

Onze gasstralers zijn in te delen in:

 • G-series
 • M-series
 • S-series

Wanneer u een straler uitzoekt, is het allereerst belangrijk om vast te stellen wat de nodige capaciteit is. Lees hier meer over de juiste capaciteit en andere elementen van de gasstralers.

De voordelen van verwarmen met infraroodstralers

Er zijn een aantal waardevolle voordelen van infraroodverwarming. We hebben ze voor u op een rijtje gezet:

 • Makkelijk in montage en gebruik
 • Verwarmen d.m.v. infrarood is geluidloos
  Heb geen last meer van ronddwarrelend stof of het geluid van een thermostaatknop die pompt of open of dicht gaat.
 • Het ziet er netjes uit en er is weinig onderhoud nodig

Weg met die onfraaie radiatoren. Kies voor een mooi weggewerkte infraroodstraler als manier van verwarmen.

Klik hier voor meer informatie over verwarming en het transporteren van warmte.

Contact

Heeft u vragen of wilt u eens sparren over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op of vraag een offerte op maat aan.