Ionisatie

Verbetering binnenklimaat door ionisatie

Uit onderzoek blijkt dat de luchtkwaliteit in gesloten ruimtes, bijvoorbeeld woningen, bedrijfspanden en vrachtwagencabines, veel ongezonder is als de buitenlucht. Het binnenklimaat wordt vervuild door fijnstof, bacteriën en andere materie uit de lucht. De lucht wordt en blijft vervuild door onze activiteiten, gebruikte materialen en onvoldoende luchtcirculatie. Daarnaast bevorderen ook technische apparatuur en metalen luchtkanalen de afbouw van negatieve ionen en verstoren daardoor het natuurlijke evenwicht in de lucht. De natuur heeft een hele effectieve oplossing voor de vervuiling: ionisatie. En met de hedendaagse technologie kunnen we ionisatie luchtreiniging ook binnen toepassen. Zo worden de kleinste verontreinigingen in de lucht efficiënt verwijderd. Dit resulteert in een schoner binnenklimaat met minder kans op ziektes en allergieën.

Wat is ionisatie?

Ionisatie is een unieke manier van het zuiveren van de lucht in uw omgeving. Door een ionisator toe te voegen aan de ruimte komen negatieve ionen vrij. Deze negatief geladen ionen zorgen ervoor dat rondzwevende stofdelen, bacteriën en andere vuile elementen uit de lucht worden gehaald. De ionen pakken als het ware de vuile elementen vast om ze vervolgens zwaar te maken zodat ze op de grond vallen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om de vuile delen in te ademen. Lees hier een uitgebreidere uitleg van het ionisatie proces.

Ionisatie helpt met het filteren van:

  • Bacteriën & virussen
  • Fijnstof
  • Nare geuren
  • Huisstofmijt, huisstof en pollen
  • Sigarettenrook

Testen met een ionisator lieten zien dat deze in staat is meer dan 99,7% van de belastende lucht te reinigen. Het een natuurlijke en goed onderzochte manier om lucht te reinigen, zonder toevoegen van chemische stoffen of dure filters.

Voor welke markten is een ionisator interessant?

Naast dat een ionisator vaak wordt gebruikt in woningen is het apparaat zeker ook voor de zakelijke markt. In de volgende branches komen we vaak problemen tegen met de luchtzuivering:

Het ionisatie product van Gastrion

Bij Gastrion verkopen we de Trion+ ionisator. Deze sterke ionisator is speciaal ontwikkeld zodat hij goed toepasbaar is in verschillende omgevingen. Het product is makkelijk te installeren, waterbestendig en heeft een zeer sterke buitenkant. Zo kan de Trion+ ook in ruigere omgevingen en onder zware (klimaat) omstandigheden functioneren.

Benieuwd hoe de Trion+ ionisator werkt? Bekijk dan snel deze demonstratie video. Met een rooktest laten wij zien dat de Trion+ binnen enkele minuten de rook kan verwijderen door middel van ionisatie.

Ben jij klaar voor schone lucht?

Gastrion helpt u graag uw luchtklimaat te verbeteren. Heeft u vragen over onze producten, ionisatie of infrarood verwarming? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Bent u al overtuigd dat u een ionisator nodig heeft? Vraag nu direct een vrijblijvende offerte aan en u krijg dezelfde dag nog een reactie binnen!